Tyre-Pressure-Monitoring-System-Michelin (TPMS) on Dumper & Reach stacker

Michelin Tire Care TPMS banner

MICHELIN® TIRE CARE TPMS

Bandenspanning systeem in havens en steengroeven voor meer veiligheid, betrouwbaarheid en besparingen.

Waarom kiezen voor ons controlesysteem voor bandentemperatuur en bandenspanning ?

Banden kunnen een probleem worden wanneer zij ongeplande stilstand veroorzaken die uw bedrijf verstoort en uw bedrijfskosten verhoogt. Een verkeerde bandenspanning kan een aanzienlijke invloed hebben op de levensduur van de band, het brandstofverbruik van uw machine en de veiligheid van uw operatoren. Als voorbeeld, voor een Rigid Dumper band uitgerust met 24.00R35: 1 bar te lage bandenspanning = 3.000 € aan extra kosten voor de volledige machine (1)

Met ons aanbod MICHELIN® TIRE CARE TPMS krijgt u een betrouwbare en innoverende oplossing voor automatische bandencontrole. Bewaak uw banden 24 uur per dag, ontvang waarschuwingen en vermijd ongeplande stops die uw activiteiten verstoren en uw servicerekeningen doen stijgen. MICHELIN® TIRE CARE TPMS betekent meer veiligheid, meer betrouwbaarheid, meer besparingen en meer duurzaamheid.

dealer-service-231-other-services-and-products-dot-inspection

Veiligheid voorop

Nauwkeuriger, voor de temperatuur gecorrigeerde spanningen om het aantal incidenten met banden te verminderen

dealer-service-220-other-services-and-products-oil,-filter-and-lube

Meer besparingen

Tot 7%(2) brandstofbesparing dankzij lage rolweerstand. 20% te lage bandenspanning heeft een effect van 10% op het brandstofverbruik.

dealer-service-201-other-services-and-products-24_7-mecanic-and-towing-service

Optimaliseer de machinebeschikbaarheid

Gecombineerde temperatuur- en drukbewaking om beter te anticiperen en onnodige stilstandtijd te voorkomen

dealer-service-310-customer-conveniences-xpress-credit-on-all-our-products-and-services

Optimalisering van het bandenbudget

Een waarschuwingssysteem om de juiste bandenspanning te houden en de levensduur van de band te optimaliseren. We zien 25% verlies van leven voor 20%(3) te lage bandenspanning

Brochure voor havens:

Brochure voor steengroeven :

Ontdek hoe ons spanningscontrolesysteem werkt

Wanneer u uw voertuigen met onze oplossing uitrust, krijgt u hardware-apparatuur in uw voertuig (sensoren, router), een toegang tot het webplatform voor een periode van 36 maanden en een smartphone applicatie.

De bandenspanningssensor zendt informatie naar de router die op het voertuig is aangesloten. Deze router stuurt de informatie naar de cloud, zodat u er toegang toe hebt via het webplatform en de app.

Discover Tire Care TPMS - english (30sec)

Ontdek hoe MICHELIN TIRE CARE TPMS inspeelt op de uitdagingen van uw havens en steengroeven

Discover Tire Care TPMS - english (2min30s)

1 minuut om te begrijpen hoe u ons bandenspanningscontrolesysteem installeert

MICHELIN TIRECARE TPMS - Sensor Installation

Onze klanten verwoorden dit het beste

MICHELIN TIRECARE TPMS – Testimonial in Rotterdam

Belangrijkste voordeel: druk- EN temperatuurcontrole

"Het grootste voordeel van de Tire Care TPMS-oplossing is de constante controle van de druk in de band, maar ook van de temperatuur. Het systeem waarschuwt je onmiddellijk als er iets fout gaat"**

Technical manager

MICHELIN TIRECARE TPMS – Testimonial in Tournai

"Maak grote besparingen"**

"Met Tire Care TPMS, maken we een grote besparing in de uptime van het voertuig. Het is een nuttige oplossing die ik ten zeerste aanbeveel.”**

Mobile Machinery Manager

Discover Tire Care TPMS - english (30sec)

Oplossing voor gemoedsrust

"Betrouwbare sensoren, gemakkelijk te installeren."*

Fleet Manager

MICHELIN TIRECARE TPMS – Testimonial in Rotterdam

"Beste systeem"**

“We hebben een aantal andere systemen geprobeerd, maar op dit moment is dit het beste systeem dat we hebben gehad. Het is een heel gebruiksvriendelijk systeem”**

Technical manager

Discover Tire Care TPMS - english (30sec)

Zo eenvoudig

“Aantrekkelijke prijs, eenvoudige montage, functionaliteit”*

Account manager

MICHELIN TIRECARE TPMS – Testimonial in Tournai

Snel reageren dankzij waarschuwingssysteem

“Onlangs hadden we te maken met een druklek op twee achterbanden. Dankzij Tire Care TPMS werd de bestuurder snel gewaarschuwd over de spanningsdaling. Zo konden we snel handelen.” **

Mobile Machinery Manager


VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ's)

OP WELKE VOERTUIGEN KAN IK DIT SYSTEEM INSTALLEREN?

Het systeem is getest en gevalideerd op de volgende voertuigtypes, met wielen van 25" tot 49": Knikdumper, lader, stapelaar (gebruik repeater noodzakelijk) en reachstacker (gebruik repeater noodzakelijk). Om de juiste spanning van uw banden te kennen, kunt u onze pagina Toegewijde tips volgen Tips volgen

KAN DE SENSOR TEGEN VLOEISTOF OF WATER?

De sensor is niet ontworpen om waterdicht te zijn. Als er water in de band aanwezig is wanneer deze wordt gemonteerd, zal de sensor gedurende een heel beperkte periode signalen uitzenden.

WAT IS DE LEVENSDUUR VAN EEN SENSOR EN ROUTER?

Sensor: Ontworpen met een batterij die ongeveer 5 jaar meegaat. Hiertoe worden de sensorsignalen om de 2 minuten naar de router gestuurd (2 seconden in geval van drukproblemen).
Router: Ontworpen om tussen 5 en 10 jaar mee te gaan. Hij is verbonden met de stroomvoorziening van het voertuig en heeft een tijdelijke batterij wanneer het voertuig niet rijdt.

TEGEN WELKE TEMPERATUUR EN DRUK ZIJN ZE BESTAND?

Sensor: Hij kan een druk meten van 0 tot 11,9 bar. Als door de hoge temperatuur de werkelijke druk hoger is dan 11,9 bar en de sensor verzadigd is, verschijnt er geen druk- en meetwaarschuwing op het dashboard (wat tot een verkeerde instelling kan leiden): er verschijnt weer een goede drukmeting zodra de inwendige luchttemperatuur en de sensor niet verzadigd zijn (werkelijke druk lager dan 11,9 bar).
Router: Hij is bestand tegen temperaturen van -40° tot +85° C; de sensor tegen -40° tot +125° C. De informatie kan op het scherm van het voertuig verschijnen tussen -20° en +70°.

HEB IK EEN BANDENSPANNINGSCONTROLESYSTEEM NODIG ?

De kans is groot dat uw voertuigen een bandenspanningscontrolesysteem nodig hebben. In Europa stellen we vast dat 18,1% van de banden niet op de juiste spanning is***. Een te lage bandenspanning leidt tot een kortere levensduur van de banden, een hoger brandstofverbruik en minder veiligheid. Met onze TPMS-kit krijgt u een realtime-indicator van uw bandenspanning en kunt u deze problemen overwinnen.

*** Op basis van 21.917 banden die in 2016 door Michelin in Europa werden gecontroleerd, moest de spanning van 7.223 banden worden aangepast.

tyre-pressure

Beheer uw bandenspanning met de Michelin Pressure Advisor

contact-us-white

Vraag een gratis online offerte aan

Wettelijke vermeldingen :

(1) Hypothese van simulatie uitgevoerd op een RDT 24. 00R35 met een verbruik van 45 liter per uur, een te lage bandenspanning van 20% en dit 20% van de tijd: Waardering = ((Invloed van deze onderspanning op het brandstofverbruik in % * Gemiddeld brandstofverbruik in liters per uur) * Aantal uren met onderspanning ((Invloed van deze onderspanning op het brandstofverbruik in % * Gemiddeld brandstofverbruik in liters per uur) * Aantal uren met onderspanning)+ ((Invloed van de prestaties van de band in % * Aantal banden per machine)*(Gemiddelde prijs van een band/gemiddelde levensduur van een band in jaren)) + (aantal lekke banden per machine per jaar * uitvaltijd voor een lekke band in uren)* kosten van één uur uitvaltijd + (gemiddelde kosten van een band die na een lekke band wordt verwijderd*aantal banden dat na een lekke band wordt verwijderd). Deze gegevens zijn indicatief en kunnen variëren naar gelang van de bij de simulatie gebruikte parameters. Michelin is niet verantwoordelijk voor deze simulatiehypothese indien de klant niet voldoet aan de voorwaarden van de uitgevoerde test.

(2) Bron:CATERPILLAR QUARRY DAYS, 2017

(3) Bron:Maintainance and usage guide -Michelin 2017

* Tevredenheidsonderzoek uitgevoerd bij Tirecare TPMS gebruikers in maart-mei 2021

** Uit onze testimonial video’s

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+