header

De fabricage van uw banden

Tijdens de teeltcyclus van uw bedrijf, gebruikt u verschillende machines. Hun banden hebben een impact op uw bodem, uw oogst, uw brandstofverbruik, uw comfort enz. Om de prestaties van de banden te verbeteren, testen wij voor u en met u voortdurend nieuwe materialen en structuren.

Wij innoveren voortdurend voor uw rendement

Onze ingenieurs ontwikkelen op basis van uw feedback nieuwe versies van de landbouwbanden. Voor het ontwerp testen ze de beste materialen en fabricageprocessen.
Dankzij de samenwerking van onze R&D-teams over de hele wereld, kunnen wij de duurzaamheid, de trekkracht en de impact van uw banden op de bodem blijven verbeteren en de trillingen verminderen om u meer comfort te bieden.

Voor banden van topklasse

De landbouw wordt geconfronteerd met wisselvallige omstandigheden, maar als ondernemer wilt u zekerheid. Om u zo lang mogelijk optimale prestaties te garanderen, wordt elke band die van onze productielijnen rolt, met de grootste zorg gefabriceerd. De complexe assemblage van 20 componenten vergt 15 productiestappen. Elke stap wordt streng gecontroleerd en de laatste kwaliteitscontrole garandeert de onberispelijke kwaliteit van de geleverde band.

5 Picture SPRAYBIB CFO at work (1)

5 picture spraybibcfo at work 1

5 Picture SPRAYBIB CFO at work (1)

Waar worden mijn landbouwbanden geproduceerd?

Waar worden mijn banden gefabriceerd?

De Michelin-fabrieken in Olsztin (Polen), Troyes (Frankrijk), Valladolid (Spanje) en Joao (Brazilië) leveren aan alle grote landbouwmachine fabrikanten en bandenhandelaars.

Elke Michelin-fabriek heeft zijn eigen specialiteit

  • De fabriek in Olsztin (Polen) produceert banden voor trekkers met een laag en middelhoog vermogen. De fabriek levert hoofdzakelijk voorwielbanden (kleiner dan achterwielbanden) en banden van het gamma “MICHELIN Compact Line”, bestemd voor graaflaadmachines, compact loaders en verreikers.
  • De fabriek in Troyes (Frankrijk) fabriceert banden voor middelgrote trekkers (tot een hoogte van 1,95 m). Waaronder smalle banden die geschikt zijn voor rijencultuurmachines en voor gewasbehandelingen.
  • De fabriek in Valladolid (Spanje) fabriceert grote banden (tot een hoogte van 2,30 m) voor zeer krachtige tractoren en machines zoals maaidorsers of zelfrijdende mestverspreiders met zware ladingen en hoge snelheden.
  • De fabriek in Joao (Brazilië) fabriceert onze landbouwbanden voor de Zuid-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse markten

capture d écran 2022 02 28 à 15 43 43

map fond noir

5 picture roadbib 1

Wilt u weten waar uw banden vandaan komen?

Twee letters geven aan waar uw banden zijn gefabriceerd. Deze markering is verplicht maar heeft geen voorgeschreven plaats. De meeste fabrikanten zetten hem op de zijkant van hun banden. De oorsprong aanduiding kan echter ook op de hiel staan en onzichtbaar zijn wanneer de band is gemonteerd.
Omdat de afmetingen verschillen, kan het zijn dat uw Michelin-voorbanden uit Troyes in Frankrijk komen en uw achterbanden uit Valladolid in Spanje.

Wilt u weten wanneer uw banden zijn gemaakt?

Vier cijfers op de zijkant geven de fabricagedatum van de band aan.
Een Michelin-band met de code 2117 is geproduceerd in de 21e week van 2017.

STAY TUNED

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Michelin-landbouwbanden.
#positivecycle

Door mijn e-mailadres op te geven en op "Stuur mij nieuws" te klikken, ga ik ermee akkoord marketingmails van Michelin te ontvangen. U kunt op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor meer informatie over de wijze waarop Michelin uw persoonsgegevens verwerkt en uw rechten. De velden met een * zijn verplicht om uw verzoek te kunnen verwerken.

common.error.invalidField:This field is invalid
0/200
Landbouwer Landbouwbedrijf Bandenhandelaar Machinehandelaar Overige
common.error.invalidField:This field is invalid

U wilt een advies? U hebt nog vragen? U wilt dat wij u bellen?
Vul het formulier in en ons team zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+