Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

FACTS FOR IMPACT

Echte feiten, echte impact

Uw bedrijf is veeleisend. Uw klanten en uw leveranciers rekenen op u. U moet altijd zonder zorgen op tijd zijn. Daarom wilt u betrouwbare partners om u heen.

Maar vertrouwen is niet genoeg. U wilt bewijzen zien en geverifieerde voordelen.

Ongeacht uw behoeften en uw wensen; uw bandenkeuze heeft IMPACT op de kilometerprestaties, het brandstofverbruik, de milieubescherming ... En het is nog beter als dit wordt gegarandeerd door betrouwbare partners die hun geloofwaardigheid hebben getoond.

Deze FEITEN zijn gebaseerd op talrijke in de praktijk verzamelde gegevens en testimonials van uw collega's. Ze komen uit de praktijk, in reële omstandigheden.

MICHELIN - Facts For Impact 2022 - NL

KILOMETERPRESTATIES

fact5 nl

De trofee voor beste prestaties gaat naar MICHELIN X LINE ENERGY F banden

Op de stuuras rijden ze gemiddeld 253.466 km, tegenover 178.600 km voor een andere hoogwaardige concurrent. En omdat ze minder brandstof verbruiken en minder CO2 uitstoten, krijgen we een optimale kostenbeheersing.

fact1 nl

Prestatierecord dankzij de vernieuwing en herprofilering
van MICHELIN voor de Bioret Group

Hun vloot van vrachtwagens is uitgerust met MICHELIN X LINE ENERGY 315/70R22.5. Door te kiezen voor vernieuwing en herprofilering van de banden konden ze dit ongelooflijke resultaat bereiken, en konden ze hun kosten per kilometer en hun ecologische voetafdruk verminderen. We feliciteren ze!

fact6 nl

Uithoudingsprestaties met MICHELIN X LINE ENERGY T banden

Op de traileras kunnen ze gemiddeld 40.841 km verder gaan dan een hoogwaardige concurrent: dat is een volledige reis rond de wereld! Ze zijn betrouwbaar van de eerste tot de laatste kilometer en helpen de ecologische voetafdruk onder controle te houden, zodat de kosten op alle niveaus kunnen worden geoptimaliseerd.

fact7 nl

De prestaties van de regionale banden van MICHELIN zijn al lang bewezen

Ze dekken in alle omstandigheden gemiddeld 258.68 km, oftewel een prestatie die 28% hoger ligt dan die van hoogwaardige concurrenten. Bij regionale banden is het optimaliseren van de kosten altijd een prioriteit geweest. En dat zal altijd zo blijven.

fact14 nl

Een uitmuntende ervaring met de MICHELIN X COACH Z banden voor de firma KTEL

Hun wagenpark van 276 bussen, waaronder 50 intercitybussen, rijdt zowel over bergwegen als grote snelwegen. De MICHELIN X COACH Z is voor hen een voor de hand liggende keuze, omdat de banden over een groot aantal kilometers constante prestaties en een optimale veiligheid bieden, ongeacht de wegomstandigheden. Bovendien genieten de chauffeurs en passagiers van een bijzonder comfortabele rit;
De MICHELIN X COACH Z banden maken amper geluid en trillen niet. Al deze voordelen zijn voor hen het verschil in de aankoopprijs meer dan waard.

MILIEU & BRANDSTOFVERBRUIK

fact2 nl

27,89 ton minder co2 in één jaar dankzij MICHELIN Remix vernieuwing voor Transports Jammet

Het is door 98% van hun vloot te vernieuwenmet Remix dat ze zo’n positieve CO2-voetafdruk hebben kunnen registreren. 94% van hun banden werden ook geherprofileerd. Door de levensduur van elke band te verlengen, verlagen ze ook hun TCO en hun CO2 uitstoot. Bravo Transports Jammet!

fact3 nl

Dubbele winst met MICHELIN X LINE ENERGY DRIVE banden

Dit assortiment is ontworpen om de kilometrage te optimaliseren, maar het is ook mogelijk om gemiddeld 202.726 km af te leggen op de aandrijfas. Bespaar op het brandstofbudget en verminder tegelijkertijd de CO2-uitstoot..

fact8 nl

Zuinig rijden met MICHELIN X MULTI T banden

Op de derde traileras rijden ze gemiddeld 138.414 km - een prestatie die de concurrentie met 16% verslaat. Omdat banden minder vaak worden vervangen en er ook minder grondstoffen worden gebruikt, is ook de ecologische voetafdruk kleiner. We winnen op elk gebied!

fact9 nl

Beste rendement op de investering met het MICHELIN Multi-Life model voor Transports ARA

Door te kiezen voor MICHELIN-vernieuwing en herprofilering konden ze de levensduur van al hun banden verlengen. Een winnende benadering van de circulaire economie die de totale eigendomskosten en de CO2-uitstoot vermindert.

fact10 nl

MICHELIN koploper in vernieuwing

Dankzij hun geavanceerde technologie zijn MICHELIN-karkassen bijzonder robuust en worden ze twee keer zo vaak van een nieuw loopvlak voorzien dan die van de concurrentie. Inderdaad, 90% van de MICHELIN-banden wordt aanvaard voor vernieuwing, vergeleken met 44% voor alle concurrenten samen. Elke vernieuwing draagt bij aan het beperken van het gebruik van grondstoffen en de verlaging van de totale ecologische voetafdruk. Alles bij elkaar genomen is elke band zeer kosteneffectief.

VRACHTWAGENFABRIKANTEN & BANDENHANDELAARS

fact4 nl

De beste bandenprestaties gaan naar MICHELIN X LINE ENERGY banden

Als deze banden door onze klanten het vaakst als originele uitrusting worden gevraagd, komt dat omdat ze gemiddeld 235.511 km afleggen op de aandrijfas. En dankzij hun lage brandstofverbruik verlagen ze ook de CO2-uitstoot. We kunnen anticiperen op toekomstige VECTO-eisen en tegelijkertijd de marges optimaliseren.

fact12 nl

Wegligging, veiligheid en laag brandstofverbruik: prestaties goedgekeurd door 86% van de bandenverkopers voor personenauto's en lichte vrachtwagens

Omdat zij zich bewust zijn van de uitdagingen van uw bedrijf, vertrouwen zij op MICHELIN-banden vanwege hun duurzame prestaties en verbeterde veiligheid. Daarom adviseren de specialisten u over de uitrusting van uw bedrijfs-of personenvoertuigen. Uiteindelijk wint u omdat u kiest voor het merk dat gemiddeld 18 punten voorligt op zijn concurrenten.

fact13 nl

Langdurige prestaties van MICHELIN erkend door specialisten

Zij kennen de uitdagingen in het transport en de uitdagingen waar uw bedrijf mee wordt geconfronteerd. 80% van de verdelers vertrouwt daarom op de producten van de MICHELIN Groep. 85% van de verdelers erkent hun prestaties op het gebied van behandeling, veiligheid en brandstofverbruik. Ze loven ook de manier waarop MICHELIN zich aanpast aan alle verschillende manieren waarop u hun producten gebruikt. Door het advies van deze specialisten op te volgen, maakt u een winnende en duurzame keuze.

JURIDISCHE KENNISGEVING

Fact1 - Getuigenis (per post) van de Bioret Groep van 17/01/2020. Getest in reële gebruiksomstandigheden op 1.000 voertuigen uitgerust met MICHELIN X LINE ENERGY 315/70R22.5, die in Frankrijk en Europa rijden.

Fact2 - Getuigenis (per post) van Transports Jammet van 20/02/2014. Studie uitgevoerd op 470 MICHELIN-banden in 2013. 94% werd geherprofileerd en 98% werd aanvaard voor MICHELIN Remix vernieuwing. Door te vernieuween werd in 2013 23 ton grondstof bespaard, of het equivalent van 27,89 ton CO2.

Fact3 - Getest onder reële omstandigheden op maat 315/80R22,5 op de aandrijfas en versleten voorbij de 50%-markering, bij alle soorten gebruik. De gemiddelde kilometrage voor een MICHELIN X LINE ENERGY D band is 202.726 km (interne MICHELIN bron en berekening voor de levensduur van de band, gebaseerd op metingen door MICHELIN-teams op 487 assen in Italië, Spanje, Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Portugal, Bulgarije, Engeland, Griekenland, tussen januari 2015 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur tot 3mm. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de klimaatomstandigheden en het soort weg. Een lager brandstofverbruik en CO2 is gekoppeld aan een lagere rolweerstand in vergelijking met andere MICHELIN-reeksen.

Fact4 - GFK 2017-studie, voor een panel van 954 kopers van nieuwe gelede vrachtwagens, gevestigd in Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk: MICHELIN is het merk dat het vaakst gekozen wordt bij optionele montage. Interne MICHELIN "KBI 2019" studie: de X LINE ENERGY-reeks is de best verkochte MICHELIN-referentie in Europa in 2019 en wordt door MICHELIN verkocht aan de volgende vrachtwagenfabrikanten: Renault, Daf, Volvo. Maat 315/70R22.5 getest onder reële omstandigheden op de aandrijfas en versleten voorbij de 50%-markering, bij alle soorten gebruik. De gemiddelde kilometrage van een MICHELIN X LINE ENERGY D band is 235.511 km (interne MICHELIN-bron en berekening van de levensduur van de band, gebaseerd op metingen van 2.189 assen in Spanje, Frankrijk, Italië, Polen, Duitsland, Engeland, Portugal, Bulgarije, België, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië, Schotland, Griekenland, Nederland, Turkije, Zweden, Servië, Kroatië, Noorwegen, Rusland, Slovenië, Bosnië-Herzegovina, tussen februari 2014 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur tot 3 mm. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de klimaatomstandigheden en het soort weg.

Fact5 - Maat 385/55R22.5 getest onder reële omstandigheden op de aandrijfas en versleten voorbij de 50%-markering, bij alle soorten gebruik. De gemiddelde kilometrage van een MICHELIN X LINE ENERGY F band is 253.466 km, met “A”-certificering voor rolweerstand (interne MICHELIN bron en berekening van de levensduur van de band, gebaseerd op metingen van MICHELIN-teams tijdens klantenbezoeken, op 157 assen, tussen mei 2017 en juni 2019, in Spanje, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Griekenland, Polen, Tsjechië) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur tot 3 mm. Ter vergelijking: de gemiddelde kilometrage van een GOODYEAR FUELMAX S band in 385/55R22,5 is 178.660 km, met “B”-certificering voor de rolweerstand (interne MICHELIN-bron en berekening van de levensduur van de band, gebaseerd op metingen van MICHELIN-teams tijdens klantenbezoeken, op 193 assen, in Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Polen, Italië, Oostenrijk, Nederland, Portugal, Kroatië, Engeland, Schotland, tussen juli 2015 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur tot 3 mm.

Fact6 - Interne MICHELIN-berekening op basis van de omtrek van de aarde aan de evenaar, die 40.075 km bedraagt. Grootte 385/55R22.5 getest in reële omstandigheden op de derde traileras en versleten voorbij de 50%-markering, in alle soorten gebruik. De gemiddelde kilometrage van een MICHELIN X LINE ENERGY T band is 193.696 km (interne MICHELIN bron en berekening van de levensduur van de band, gebaseerd op metingen door MICHELIN-teams tijdens klantenbezoeken op 140 assen in Spanje

Fact7 - Gemiddelde intern berekend door MICHELIN op basis van een opstelling met 2 banden per stuuras en 4 banden per aandrijfas: 53.578 km (of 28%) meer voor de banden uit de regionale MICHELIN-reeks in vergelijking met het gemiddelde van Bridgestone, Continental en Goodyear. Maat 315/70R22.5 getest onder reële omstandigheden op de aandrijfas en versleten voorbij de 50%-markering, bij alle soorten gebruik. De gemiddelde kilometrage van een MICHELIN X MULTIWAY3D XZE band is 234.082 (interne MICHELIN bron en berekening van de levensduur van de band, gebaseerd op metingen door MICHELIN-teams tijdens klantenbezoeken op 105 assen in Frankrijk, Spanje en Portugal, tussen oktober 2012 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. In vergelijking met metingen met dezelfde hoeveelheden in identieke geografische gebieden, zijn de prestaties van de concurrenten als volgt. De gemiddelde kilometrage van een BRIDGESTONE R-STEER 001 band in 315/70R22.5 is 161.240 km (interne MICHELIN-studie en berekening van de levensduur van de band, in de periode tussen januari 2014 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. De gemiddelde kilometrage van een CONTINENTAL CONTI HYBRID HS3 band in 315/70R22.5 is 202.824 km (interne MICHELIN-studie en berekening van de levensduur van de band, in de periode tussen december 2014 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. De gemiddelde kilometrage van een GOODYEAR KMAX S band in 315/70R22.5 is 180.798 km (interne MICHELIN-studie en berekening van de levensduur van de band, in de periode tussen juli 2014 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. Maat 315/70R22.5 getest onder reële omstandigheden op de aandrijfas en versleten voorbij de 50%-markering, bij alle soorten gebruik. De gemiddelde kilometrage van een MICHELIN X MULTIWAY3D XDE band is 249.219 km (interne MICHELIN-berekening en -bron, gebaseerd op metingen van MICHELIN tijdens klantenbezoeken, op 136 assen in Frankrijk, Spanje, Engeland, Nederland, Italië, België, Duitsland, Zweden, Turkije, Portugal, Rusland, Polen, tussen november 2012 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. In vergelijking met metingen met dezelfde hoeveelheden in identieke geografische gebieden, zijn de prestaties van de concurrenten als volgt. De gemiddelde kilometrage van een BRIDGESTONE R-DRIVE 001 band in 315/70R22.5 is 176.106 km (interne MICHELIN-studie en berekening van de levensduur van de band, in de periode tussen januari 2015 en juni 2019) en simulatie op basis vavn de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. De gemiddelde kilometrage van een CONTINENTAL CONTI HYBRID HD3 band in 315/70R22.5 is 198.126 km (interne MICHELIN-studie en berekening van de levensduur van de band, in de periode tussen november 2013 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. De gemiddelde kilometrage van een GOODYEAR KMAX D band in 315/70R22.5 is 211.018 km (interne MICHELIN-studie en berekening van de levensduur van de band, in de periode tussen januari 2015 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de klimaatomstandigheden en het soort weg.

Fact8 - Maat 385/65R22.5 getest onder reële omstandigheden op de derde traileras en versleten voorbij de 50%-markering, bij alle soorten gebruik. De gemiddelde kilometrage van een MICHELIN X MULTI T band is 138.414 km (interne MICHELIN bron en berekeningen, gebaseerd op metingen door MICHELIN-teams tijdens klantbezoeken aan 228 assen, in Spanje, Frankrijk, Italië, België, Polen, Nederland, Engeland, Duitsland, Turkije, tussen februari 2015 en juni 2019) en simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met een extrapolatie van de levensduur van de band tot 3 mm. In vergelijking met metingen met dezelfde hoeveelheden in identieke geografische gebieden, is de gemiddelde kilometrage van een BRIDGESTONE R168 PLUS-band in 385/65R22.5 118.614 km (interne MICHELIN-studie en berekeningen van de levensduur van banden, in de periode tussen januari 2015 en juni 2019) en een simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met een extrapolatie van de levensduur van de banden tot 3 mm. In vergelijking met metingen met dezelfde hoeveelheden in identieke geografische gebieden, is de gemiddelde kilometrage van een CONTINENTAL CONTI HYBRID HT3-band in 385/65R22.5 119.109 km (interne MICHELIN-studie en berekeningen van de levensduur van banden, in de periode tussen januari 2016 en juni 2019) en een simulatie op basis van de verzamelde resultaten, met een extrapolatie van de levensduur van de banden tot 3 mm. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de klimaatomstandigheden en het soort weg.

Fact9 - Getuigenis van Transports ARA ontvangen (per post) in mei 2016. Getest in reële omstandigheden op 46 vrachtwagens die volledig worden gebruikt voor goederentransport in Italië, uitgerust met MICHELIN X LINE D of MICHELIN X MULTIWAY 3D XDE banden.

Fact10 - Studie uitgevoerd op meer dan 473.000 karkassen tussen 2015 en 2018. Gegevens die in het Verenigd Koninkrijk zijn verzameld door TRS, een onafhankelijke inzamelaar van karkassen, die
het acceptatiepercentage van vernieuwde banden per merk berekent voor een eerste vernieuwing. Interne MICHELIN-berekening uitgevoerd op het aantal karkassen aan het einde van hun
eerste leven, per merk, en beschouwd als “aanvaardbaar” voor vernieuwing, gedeeld door het aantal karkassen aan het einde van hun eerste leven. Gemiddelde van de concurrent berekend
aan de hand van gegevens voor elke concurrent uit hetzelfde onderzoek: Goodyear 57%, Dunlop 55%, Continental 53%, Bridgestone 50%, Fulda 44%, Sava 43%, Firestone 33%, Pirelli 20%.

Fact12 - IPSOS 2020 "Distributor Satisfaction Analysis", uitgevoerd tussen december 2019 en maart 2020 op een panel van 1.133 verdelers van personenauto's en lichte vrachtwagens in Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk,
Duitsland, Polen en Roemenië. Voor 86% van de verdelers van personenauto's en lichte vrachtwagens "ontwikkelt MICHELIN banden waarvan de rijeigenschappen, de veiligheid en het brandstofverbruik duurzaam
zijn", gemiddeld 18 punten hoger dan die van alle concurrenten.

Fact13 - 2020 IPSOS-studie “Analyse van de tevredenheid van de verdelers”, uitgevoerd tussen december 2017 en maart 2020 op een panel van 183 verdelers, gevestigd in Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Roemenië en het
Verenigd Koninkrijk. 80% kiest voor MICHELIN als het “merk dat ik kan vertrouwen”. Voor 85% van de verdelers ontwikkelt MICHELIN “banden waarvan de prestaties op het gebied van rijgedrag, veiligheid en
brandstofverbruik in de loop van de tijd toenemen”. Voor 83% van de respondenten levert MICHELIN “banden die specifi ek zijn aangepast aan de behoeften van transportbedrijven”.

Fact14 - Getuigenis van KTEL bedrijf gewijd aan het personenvervoer in Griekenland, met een vloot van 276 voertuigen uitgerust met MICHELIN X® COACH™ Z banden. (2021))

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+