Image d'un pneu rechapé Michelin Remix

Michelin Remix tyre Help and Advice

Image d'un pneu rechapé Michelin Remix

VERNIEUWING

Zo geeft u uw vrachtwagen- en busbanden een aantal nieuwe levens.

Wat is vernieuwing?

Vernieuwing betekent dat het karkas van een versleten band wordt herbruikt in de productie van een vernieuwde band. Dit is een perfecte oplossing voor vloten die hun operationele kosten en ecologische voetafdruk willen verminderen.

MICHELIN is een pionier op dit gebied: het bedrijf is al bijna een eeuw bezig met het vernieuwen van banden en het verder ontwikkelen van zijn innovatieve technologie. MICHELIN-karkassen in verschillende series zijn ontworpen om meerdere malen vernieuwd te worden. Met een professioneel beheer dat gericht is op het voldoen aan uw zakelijke behoeften, kan MICHELIN u helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen en uw winstgevendheid te maximaliseren zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Michelin- Multi Vies

Een gedetailleerde inspectie voor eersteklas vernieuwing.

NL Logo michelin remix Help and Advice

MICHELIN Remix®

Vernieuwde MICHELIN Remix®-banden leveren gelijkwaardige prestaties (veiligheid, robuustheid, efficiëntie, kilometrage) als nieuwe MICHELIN-banden.

NL logo laurent retread large

Laurent® RETREAD

Het merk Laurent® RETREAD en zijn 60 jaar ervaring biedt u een universele, 100% 'Made in France' vernieuwingsoplossing en alle voordelen van een vernieuwingsoplossing van Michelin.

recamic logo

Recamic-banden

Vernieuwde banden van Recamic, aanbevolen door Michelin: een uniek loopvlakvernieuwingsaanbod op basis van een voorgevormd loopvlak, geschikt voor alle toepassingen en alle typen karkassen en karkasmerken. 

Camions blancs alignés sur un parking

NL Edito picture effitires hero image Freight transport

Camions blancs alignés sur un parking

WAAROM VERNIEUWING?

Bespaar geld, wees een duurzame speler op de transportmarkt en profiteer van de voordelen van flexibel gebruik.

Om meer waarde toe te voegen aan uw bedrijf op de lange termijn


• Een vernieuwde band is 40% goedkoper dan een gelijkwaardige nieuwe band.

• Maak tot twee keer zoveel kilometers met uw banden: een band kan mogelijk meerdere malen vernieuwd worden, voor nóg meer kilometragepotentieel en om uw banden langer te laten meegaan.

• Pas het loopvlakprofiel aan uw behoeften en gebruik aan: er zijn tot 350 combinaties van karkassen en loopvlakprofielen beschikbaar!

De vernieuwing ontziet natuurlijke hulpbronnen, dus deze oplossing helpt het milieu te beschermen

• Vermindering van de CO2-uitstoot: Het vernieuwen van 100 banden bespaart 5 ton materiaal en betekent dat meer dan 6 ton CO2 niet in de atmosfeer terechtkomt.

• Lager materiaalverbruik: 1 loopvlakvernieuwing = 50 kilo bespaarde grondstoffen. Gemiddeld wordt er slechts 20 kilo materiaal aan een karkas toegevoegd. Dat is een besparing van maar liefst 70% ten opzichte van een nieuw geproduceerde band!

• Minder afval: ongeveer 300 kilo minder voor een drie-assige oplegger.

• Het vernieuwen van 6 banden voor 3 assen betekent dat er 6 minder banden gerecycled hoeven te worden!

Veilige en performante banden

Omdat onze vernieuwde oplossingen veilig zijn, testen we ze onder de zwaarste omstandigheden: op natte wegen, wanneer banden versleten zijn.

DEKRA was als onafhankelijk organisme aanwezig om getuige te zijn van de resultaten: vernieuwde banden van MICHELIN zijn even performant als nieuwe banden van MICHELIN.

MICHELIN - Test chrono: new and retreaded tyres performances - NL
MICHELIN - Testimonial North Sea Express (NSE) - NL
Testimonials - North Sea Express: Uw economische keuze helpt de planeet!

North Sea Express is een Belgisch transportbedrijf opgericht in 1990. Ze kozen voor hun bedrijf MICHELIN-producten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Onze verkopers adviseerden hen ons Multi-Life model. Door herprofilering en vernieuwing gaan de banden langer mee en worden de kosten geoptimaliseerd. North Sea Express verbruikt minder grondstoffen en dat is beter voor de planeet. Uw budget optimaliseren met respect voor het milieu is mogelijk!

MICHELIN - Testimonials: MICHELIN MULTI-LIFE te VAN EGDOM - NL
Testimonials - MICHELIN MULTI-LIFE bij VAN EGDOM

De activiteit van uitzonderlijk vervoer is nefast voor de banden: zware lading, massatransport, manoeuvreren in moeilijke omstandigheden, … Met 9.000 gebruikte loopvlakken per jaar vertrouwt VAN EGDOM (van de groep CAPELLE) op de producten van de groep MICHELIN. Het bedrijf is tevreden over de betrouwbaarheid van de MICHELIN REMIX-banden, en is trots op het herprofileringspercentage van 45%. Dit staat garant voor goede economische en milieuprestaties.

Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

"Facts for Impact"

De impact van MICHELIN banden op uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten.

"Facts for Impact"

De impact van MICHELIN banden op uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten.

Ontdek meer: HERPROFILERING

Het vernieuwen van het loopvlak is niet de enige oplossing die de levensduur van uw MICHELIN-truckbanden kan verlengen. Ontdek hoe herprofilering banden nieuwe loopvlakprofielen geeft!

Un pneu en phase de recreusage en usine

NL Edito regrooving hero image Freight transport Help and Advice

Un pneu en phase de recreusage en usine

contact-us-white

Hebt u een vraag? Hebt u deskundig advies nodig?

Kun u niet het antwoord vinden dat u zocht? Stuur ons een bericht!

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+