VERNIEUWING

Zo geeft u uw vrachtwagen- en busbanden een aantal nieuwe levens.

Wat is vernieuwing?

Vernieuwing betekent dat het karkas van een versleten band wordt herbruikt in de productie van een vernieuwde band. Dit is een perfecte oplossing voor vloten die hun operationele kosten en ecologische voetafdruk willen verminderen.

MICHELIN is een pionier op dit gebied: het bedrijf is al bijna een eeuw bezig met het vernieuwen van banden en het verder ontwikkelen van zijn innovatieve technologie. MICHELIN-karkassen in verschillende series zijn ontworpen om meerdere malen vernieuwd te worden. Met een professioneel beheer dat gericht is op het voldoen aan uw zakelijke behoeften, kan MICHELIN u helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen en uw winstgevendheid te maximaliseren zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Michelin- Multi Vies

Een gedetailleerde inspectie voor eersteklas vernieuwing.

Ontdek hieronder onze twee vernieuwingsoplossingen om de levensduur van uw banden te verlengen!

NL Logo michelin remix Help and Advice

MICHELIN Remix®

Vernieuwde MICHELIN Remix®-banden leveren gelijkwaardige prestaties (veiligheid, robuustheid, efficiëntie, kilometrage) als nieuwe MICHELIN-banden.

NL logo laurent retread large

Laurent® RETREAD

Het merk Laurent® RETREAD en zijn 60 jaar ervaring biedt u een universele, 100% 'Made in France' vernieuwingsoplossing en alle voordelen van een vernieuwingsoplossing van Michelin.

recamic logo

Recamic-banden

Vernieuwde banden van Recamic, aanbevolen door Michelin: een uniek loopvlakvernieuwingsaanbod op basis van een voorgevormd loopvlak, geschikt voor alle toepassingen en alle typen karkassen en karkasmerken. 

WAAROM VERNIEUWING?

Bespaar geld, wees een duurzame speler op de transportmarkt en profiteer van de voordelen van flexibel gebruik.

Om meer waarde toe te voegen aan uw bedrijf op de lange termijn


• Een vernieuwde band is 40% goedkoper dan een gelijkwaardige nieuwe band.

• Maak tot twee keer zoveel kilometers met uw banden: een band kan mogelijk meerdere malen vernieuwd worden, voor nóg meer kilometragepotentieel en om uw banden langer te laten meegaan.

• Pas het loopvlakprofiel aan uw behoeften en gebruik aan: er zijn tot 350 combinaties van karkassen en loopvlakprofielen beschikbaar!

 

De vernieuwing ontziet natuurlijke hulpbronnen, dus deze oplossing helpt het milieu te beschermen

 

• Vermindering van de CO2-uitstoot: Het vernieuwen van 100 banden bespaart 5 ton materiaal en betekent dat meer dan 6 ton CO2 niet in de atmosfeer terechtkomt.

• Lager materiaalverbruik: 1 loopvlakvernieuwing = 50 kilo bespaarde grondstoffen. Gemiddeld wordt er slechts 20 kilo materiaal aan een karkas toegevoegd. Dat is een besparing van maar liefst 70% ten opzichte van een nieuw geproduceerde band!

• Minder afval: ongeveer 300 kilo minder voor een drie-assige oplegger.

• Het vernieuwen van 6 banden voor 3 assen betekent dat er 6 minder banden gerecycled hoeven te worden!

NL Picto retreading white paper Help and Advice

NL Picto retreading white paper Help and Advice

WHITE PAPER

Concurrentievermogen, veiligheid en milieubescherming zijn sleutelkwesties voor professionals in de vervoerssector. Daarom verwelkomen zij elke oplossing die de prestaties van hun bedrijf een boost geven en die hen helpen de bedrijfskosten onder controle te houden.

In dit opzicht speelt het bandenbeheer een cruciale rol. Alles wat u ooit wilde weten over levensduurverlenging voor uw truckbanden vindt u hier: wij wensen u veel leesplezier, een veilige rit en hopen dat uw banden lang mee gaan!

Ontdek meer: HERPROFILERING

Het vernieuwen van het loopvlak is niet de enige oplossing die de levensduur van uw MICHELIN-truckbanden kan verlengen. Ontdek hoe herprofilering banden nieuwe loopvlakprofielen geeft!

NL Edito regrooving hero image Freight transport Help and Advice

NL Edito regrooving hero image Freight transport Help and Advice

Un pneu en phase de recreusage en usine

contact-us-white

Hebt u een vraag? Hebt u deskundig advies nodig?

Kun u niet het antwoord vinden dat u zocht? Stuur ons een bericht!

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+