post hero banner labeling

De nieuwste buzz over het bandenlabel

Gepubliceerd op 15 april 2021 - 2 gelezen minuut(en)

Op 1 mei 2021 wijzigt de EU labeling van banden voor de hele sector. Wij interviewden een wagenparkbeheerder en een bandenspecialist om hun mening te horen over het bandenlabel voor bedrijfswagens.

post name pierre labeling

Lees hier de mening van Pierre:

"De algemene trend in onze business is bewijzen dat je milieuvriendelijk bent"

"Ik ben niet echt op de hoogte van deze nieuwe bandenlabels. Ik geef toe dat ik gewoon het advies van mijn plaatselijke dealer volg. De algemene trend in onze sector is natuurlijk bewijzen dat je aan het milieu denkt en steeds meer milieuvriendelijke praktijken toepast.

Wanneer ik mijn vrachtwagens met banden uitrust, kijk ik wel naar de milieuaspecten, maar mijn topprioriteiten zijn het gebruik en de kosten. Als ik twee gelijkwaardige banden bekijk, kies ik de band met een betere klassering. Maar laten we eerlijk zijn, ik ben bereid om tot 4 procent meer te betalen, maar niet 10 procent meer."

Pierre B., directeur van een groothandels- en verpakkingsbedrijf in het zuidwesten van Frankrijk. Manager van een wagenpark van 40 vrachtwagens.

post name patrick labeling

Lees hier de mening van Patrick:

"Meer dan ooit vragen de klanten de dealers om advies"
"Als bandendealer hebben wij een essentiële adviesrol voor onze klanten"

"De bandenfabrikanten hebben dit nieuwe klasseringssysteem aangeroerd bij de presentatie van hun producten aan het begin van het jaar, maar niet de details behandeld. Eerlijk gezegd zijn professionals niet echt geïnteresseerd in dit soort informatie, want ze zijn vaak sceptisch wanneer fabrikanten wordt gevraagd om hun eigen producten te beoordelen.

Sommige goedkope fabrikanten bijvoorbeeld, kunnen wat te gul zijn wanneer zij zichzelf beoordelen. Voor nauwkeurige en eerlijke beoordelingen, kunnen wij alleen echt rekenen op de vier grote wereldmerken. De wagenparkbeheerders vertrouwen tegenwoordig op deze merken met een wereldwijde reputatie. Als bandendealer hebben wij een essentiële adviesrol voor onze klanten. Wij verwachten van de fabrikanten meer informatie over het nieuwe bandenlabel, zodat wij deze met onze klanten kunnen delen."

Patrick Winter-Knecht, operationeel directeur van Alsace Pneus et Services, met vijf vestigingen in de Elzas en een in de Vogezen (Oost-Frankrijk) en meer dan 40 werknemers.

post european tyre labeling

Het Europees bandenlabel is een belangrijke indicator bij de keuze van je banden౼, maar niet de enige.

Deze klassering van banden is een eenvoudig en nuttig hulpmiddel om ze te vergelijken en de band te kiezen die het meest geschikt is voor je gebruik. De prestatiecriteria van het label zijn echter niet de enige parameters waarmee je rekening moet houden bij de keuze van je banden.

Wil je meer informatie over het Europees bandenlabel?
Lees hier onze tips en adviezen.

sluit je aan bij de community!

Door mijn e-mailadres te verstrekken en op de onderstaande knop te klikken, ga ik akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid, geef ik mijn elektronische ondertekening en accepteer ik geautomatiseerde marketing-e-mails te ontvangen, ongeacht enige eerdere registratie op een bedrijfs-, staats- of nationale opt-out lijst van Michelin. Instemming is geen voorwaarde voor een aankoop. Je kunt op elk moment uitschrijven. Een vertegenwoordiger van Michelin kan contact met je opnemen wanneer je interesse toont voor een contact in verband met een product- of serviceaanbod. Michelin respecteert je privacy. De informatie die je aan ons verzendt, wordt beschermd door ons privacybeleid

Je bent ...
Een Transportbedrijf Een bandenspecialist Andere
common.error.invalidField:This field is invalid
1-10 11-20 21-50 51+ Ik beschik niet over een vrachtwagen
common.error.invalidField:This field is invalid

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+