mag3 toptips header

3 belangrijke tips om pech onderweg te vermijden

Gepubliceerd op 17 oktober 2021 - 5 gelezen minuut(en)

Elke trucker die al eens met pech langs de weg heeft gestaan, weet dat het stresserend, duur en tijdrovend is ౼ maar het is ook te vermijden!

 

Een herstelling langs de weg kan vier keer meer kosten dan een herstelling in een garage! Bestuurders langs de weg moeten wachten op een sleepdienst (verloren tijd), wachten op onderdelen (nog meer verloren tijd), en wachten op een noodreparatie (nog meer verloren tijd!). Bovendien worden vrachtwagens, en de goederen die ze vervoeren, van de weg gehouden ౼ een harde klap voor uw bedrijfsresultaten. 


Hier zijn 3 tips om tijd en geld te besparen!

 

michelin site tip 1michelin site blocs texte astuces

 

Plan vooruit

Met een beetje Preventief Onderhoud (PM) kunt u tot 50%* op reparaties besparen, de algemene veiligheid verhogen en de levensduur van uw wagenpark verlengen.

Train uw chauffeurs en technici om ervoor te zorgen dat de voertuigen voor en na elke rit "rijklaar" zijn. Het controleren van zichtbare schade en van de bandenspanning voor en na de rit is niet alleen goed voor het brandstofverbruik en de algemene slijtage, maar kan ook een klapband voorkomen, goed voor maar liefst 25%* van alle pechgevallen. 

PM omvat ook het visueel controleren van andere belangrijke gebieden, zoals:

  • spiegels, 
  • ruitenwissers, 
  • voorruiten, 
  • remmen, 
  • olie, 
  • koelvloeistofpeil, 
  • lichten om kleine problemen op te sporen voor ze groot worden.

Door reparaties en onderhoudsbeurten buiten kantooruren te plannen, kan de uitvaltijd nog verder worden beperkt.

michelin site blocs texte astuces2 jaune

 

Let op de signalen

Niet alle pechgevallen zijn te voorkomen, maar veel wel. Leer uw team om op de belangrijkste signalen te letten als ze onderweg zijn. Zo kunnen flikkerende lichten bij stationair draaien wijzen op een probleem met de alternator of de accu, of kan oververhitting wijzen op radiateurproblemen, die, als ze niet worden verholpen, kunnen leiden tot ernstige motorproblemen. Soms zijn signalen zo duidelijk als een knipperend "olie controleren" lampje. 

Hoewel het gemakkelijk is om het "tot morgen" uit te stellen, kunnen olielekkages ervoor zorgen dat motoren defect raken of zelfs dat andere onderdelen van het voertuig verbranden.

 

michelin site tip 3michelin site blocs texte astuces

 

Zorg voor een plan

Zelfs de best onderhouden vrachtwagens kunnen pech krijgen, dus het is essentieel dat uw vloot weet wat te doen bij pech langs de weg. De veiligheid van de vrachtwagenchauffeur en het overige passerende verkeer is van het grootste belang. Chauffeurs moeten weten wie ze moeten bellen, hoe ze de wielen kunnen blokkeren of de vrachtwagen op een andere manier kunnen beveiligen en op de hoogte zijn van het veiligheidsprotocol langs de weg.

Naarmate de technologie zich ontwikkelt, worden ook voorspellende onderhoudsprocedures steeds gebruikelijker. Deze gegevensgestuurde aanpak van het onderhoud berust op boordsensoren en geavanceerde digitale systemen om automatisch problemen op te sporen voor ze zich voordoen, op voorhand onderdelen te bestellen, reparaties beter te plannen en de tijd van technici en bestuurders beter in te delen.

Of uw vloot nu vertrouwt op sensoren of op hun eigen vijf zintuigen, de basisregels blijven dezelfde: door te anticiperen op onderhoudsproblemen minimaliseert u storingen en houdt u uw trucks op de weg!

 

 

 

  

mag3 toptips highlight

 

Michelin ONCall: de bandenpechservice

Omdat u uw klanten nooit mag laten wachten, mag niets uw wagenpark van de weg houden.

Ontdek onze bandenpechservice voor vrachtwagens die eenvoud, snelheid en efficiëntie combineert. Bij een incident op de Europese wegen wordt met één telefoontje of klik alles in gang gezet!

 

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+