post toptips urban access regulations herobanner

3 dingen die je moet weten over stedelijke toegangsregels

Gepubliceerd op 1 september 2021 - 3 gelezen minuut(en)

Iedereen die tijd heeft doorgebracht op de Europese wegen heeft waarschijnlijk de uitbreiding gezien van lage-emissiezones (LEZ), tolheffingen en andere initiatieven om de luchtverontreiniging te verminderen. Maar waar precies zijn deze LEZs? En wat moeten truckers weten voordat ze een stadscentrum binnenrijden? Als u het milieu wilt beschermen ౼ en forse boetes wilt voorkomen ౼ lees dan verder!

Het afgelopen jaar hebben burgers over de hele wereld hun manier van "winkelen" veranderd door zich tot onlineverkopers te wenden en een ongekende hausse aan thuisleveringen te creëren. Geconfronteerd met deze trend en een algemene toename van vervuiling en lawaai, zoeken steden in heel Europa naar manieren om de congestie op de wegen te verminderen en de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren. Veel steden voeren toegangsregelingen in om het autoverkeer in dichtbevolkte stadscentra te beperken. Dit is wat je moet weten. Maar eerst, spreek je stedelijke toegangsregels?

Lage-emissiezones (LEZ) zijn afgebakende gebieden van een stad of grootstedelijk gebied van waaruit de voertuigen die het meest vervuilen zijn verboden.

Een zero-emissie zone (ZEZ) is een LEZ waar alleen zero-emissie voertuigen (ZEV's) zijn toegestaan

De Ultra Low Emission Zone (ULEZ) is een heffing die wordt opgelegd aan de meest vervuilende voertuigen in Centraal Londen.

michelin site tip 1michelin site blocs texte astuces

De voorschriften verschillen per land en per stad:

Als uw route door meerdere steden of landen voert, is de kans groot dat u onderweg met verschillende voorschriften te maken krijgt. Bekijk de regels in elke stad voordat u vertrekt.


michelin site blocs texte astuces2 jaune

Dit is nog maar het begin:

In het licht van de ambitieuze koolstofuitstoot-doelstellingen, blijven EU-steden waarschijnlijk LEZs uitbreiden. Ook zullen deze zones waarschijnlijk evolueren van LEZs in ULEZs (de U is voor Ultra) en zelfs ZEZs (de Z is voor Zero). De meeste zoneveranderingen worden een jaar van tevoren aangekondigd, dus hou het in de gaten.

michelin site tip 3michelin site blocs texte astuces

Het gaat je wat kosten:

Vastzitten in het verkeer kost vrachtwagenchauffeurs gemiddeld 63 dollar per uur aan verloren tijd en verspilde brandstof ౼ dus minder files is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw bedrijfsresultaten. Bovendien zal het negeren van deze voorschriften u ook geld kosten. Verwacht 80 euro in Milaan (Italië) en Keulen (Duitsland); tot 135 euro in Parijs (Frankrijk); en tot 250 euro in Amsterdam (Nederland) als je betrapt wordt op het overtreden van de regels!*

BRONNEN

*Indicatieve bedragen op basis van de huidige regelgeving die van toepassing is in de vermelde steden - per 23 juni 2021 - Raadpleeg de regelgeving van de toepasselijke steden om de precieze te betalen bedragen te kennen.

post toptips urban access regulations photo

sluit je aan bij de community!

Door mijn e-mailadres te verstrekken en op de onderstaande knop te klikken, ga ik akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid, geef ik mijn elektronische ondertekening en accepteer ik geautomatiseerde marketing-e-mails te ontvangen, ongeacht enige eerdere registratie op een bedrijfs-, staats- of nationale opt-out lijst van Michelin. Instemming is geen voorwaarde voor een aankoop. Je kunt op elk moment uitschrijven. Een vertegenwoordiger van Michelin kan contact met je opnemen wanneer je interesse toont voor een contact in verband met een product- of serviceaanbod. Michelin respecteert je privacy. De informatie die je aan ons verzendt, wordt beschermd door ons privacybeleid

Je bent ...
Een Transportbedrijf Een bandenspecialist Andere
common.error.invalidField:This field is invalid
1-10 11-20 21-50 51+ Ik beschik niet over een vrachtwagen
common.error.invalidField:This field is invalid

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+