header

Hoe vermijd je de stress van een panne?

Gepubliceerd op 16 maart 2023 - 4 gelezen minuut(en)

Een lekke, opgeblazen, versleten of beschadigde vrachtwagenband waarvoor hulp langs de weg nodig is, kan erg duur zijn, vooral op de snelweg. Naast de kosten van een stilstaand voertuig, kan het moeilijk zijn om de kosten van de situatie in te schatten. Hoe kunt u de stress van een panne vermijden en niet de volle prijs betalen? Ontdek deze 3 tips van onze Michelin experts en de getuigenis van Fabrice Laroche, manager van Auvergne Méditerranée.

essaadidelannelchan

Karim Essaadi, Service Designer bij Michelin; Franck-Olivier Delannel, Michelin Services and Solutions Customer Experience Manager en Socheatra Chan, Michelin's Technical and Commercial Trucks Customer Trainer

1 - Onderhoud en controleer uw truck en banden regelmatig

Een dagelijks onderhoudsschema kan bepaalde storingen voorkomen. "Controleer uw vrachtwagen voor elke rit," zegt Socheatra Chan, Michelin's Technical and Commercial Trucks Customer Trainer.
"Banden vereisen speciale aandacht. Vergeet niet uw bandenspanning regelmatig te controleren, idealiter elke maand. Een juiste bandenspanning verhoogt de veiligheid door een betere grip en een kleiner risico op klapbanden".
"Dankzij de opleidingen die wij aan chauffeurs en garagetechnici geven, verwerven professionals vaardigheden op het gebied van bandenonderhoud. En we weten dat voorkomen beter is dan genezen."

fabricelaroche

Fabrice Laroche, Auvergne Méditerranée manager

"Pech op de snelweg kan snel duur worden"

Fabrice Laroche leidt Auvergne Méditerranée, een transportbedrijf in familiebezit ten noorden van Clermont-Ferrand. Zijn vloot bestaat uit ongeveer 50 opleggers, meestal gekoeld. Hij legt uit waarom hij koos voor de diensten en oplossingen van Michelin om zijn organisatie te vereenvoudigen en extra kosten bij storingen te vermijden.

"Mijn vrachtwagens leggen 4 miljoen kilometer per jaar af, waarvan 95% in Frankrijk. Ik heb gemiddeld vier klapbanden per jaar, waarvan twee veroorzaakt door vreemde voorwerpen, zoals een stuk schroot op de weg of de snelweg.

Een defecte band veroorzaakt altijd problemen. Dankzij de e-mail- of sms-waarschuwingen van Michelin kan ik op bepaalde problemen anticiperen en soms zelfs een panne voorkomen, in het geval van een lage bandenspanning. Ik verwittig dan de chauffeur, die de band controleert en vervangt als er een reserveband is.

Elk transportbedrijf maakt zich zorgen over klapbanden, omdat die niet te voorspellen zijn. Maar we kunnen proberen ze te voorkomen! Als dat toch gebeurt, wordt een pechhulp op de snelweg al snel duur: in Frankrijk kost dat ongeveer 2.000 euro. Preventief onderhoud van mijn wagenpark is mijn belangrijkste strategie om storingen te voorkomen. Ik besteed deze taak uit aan een door Michelin erkende dienstverlener die mijn vrachtwagenbanden elke week ter plaatse controleert."

https://www.auvergne-mediterranee.com/

2 - Registreer voor een pechhulpdienst

Wanneer u een lekke band of klapband heeft, kunt u er niet omheen om de wegenwacht te bellen. U kunt de kosten echter laag houden door gebruik te maken van een efficiënte storingsdienst met prijzen vooraf.
Karim Essaadi, Service Designer, en Franck-Olivier Delannel, Michelin Services and Solutions Customer Experience Manager, lichten de vier belangrijkste voordelen van de MICHELIN ONCall pechverhelpingsdienst toe:

- De MICHELIN ONCall service heeft een gemiddelde reactietijd van 2,5 uur(1) in Europa: dag en nacht, de hele week en in het weekend, 24/7. Deze gemiddelde reactietijd is bewezen, consistent en geverifieerd.
- De dienst bestrijkt 34 landen in heel Europa in 24 talen, met één enkel contactpunt.
- Transparante tarieven zonder onaangename verrassingen.
- Een netwerk van 3.300 Europese partners om overal een snelle reactie te garanderen: een simpel telefoontje of klik zet alles in gang."

breakdown2

3 - Krijg een transparante prijs voor pechgevallen overal in Europa

"Naast de angst voor een defect draagt de onzekerheid over de kosten bij aan de stress van het transportbedrijf. Met MICHELIN ONCall kunnen wagenparkbeheerders dankzij de transparantie vooraf de reparatiekosten berekenen, ongeacht de situatie. Wij bieden bijvoorbeeld een vast tarief voor reparaties op snelwegen in Frankrijk", aldus Karim en Franck Olivier.

 

mfp leaflet oncall 2022 nl

BRON

(1) 2021: Average downtime in Europe with MICHELIN ONCall.

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+