microsoftteams image 9

Van 1940 tot 1970: de ongelooflijkste innovaties van Michelin

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 - 2 gelezen minuut(en)

Sinds de oprichting in 1889 door de Franse broers André en Edouard Michelin heeft het Michelin-bedrijf altijd samengewerkt met vervoerders. Het heeft een lange geschiedenis van innovatie, advies en ondersteuning voor kleine en middelgrote wagenparken, om hen efficiënte, duurzame bandenoplossingen te bieden. Ontdek de verbazingwekkende innovaties die de wegtransportsector van de jaren 1940 tot 1970 kenmerkten.

 

Van 1940 tot 1970: de ongelooflijkste innovaties van Michelin

Michelin heeft een lange geschiedenis in het adviseren en ondersteunen van wagenparken om hen steeds efficiëntere en duurzamere bandenoplossingen te bieden.

Volg ons op een reis door de tijd en ontdek de meest memorabele innovaties!


In de jaren 40 was Michelin voortdurend aan het innoveren. De radiaalband, bekend als de Radial X, wordt geprezen als een revolutionaire technologie voor de komende jaren.

In de jaren vijftig was de staalkoordband de voorkeursband van vervoerders.

Michelin bracht eind jaren zestig nog een innovatie op de markt met de Pilot 80-serie. Het was de eerste band met een laag profiel voor vrachtwagens.

De jaren zeventig werden afgesloten met een laatste innovatie: de dubbele X tubeless banden, die het monteren en demonteren van de banden sterk vereenvoudigden. Meer tijdwinst betekent meer productiviteit!

We zullen er binnenkort in onze volgende episodes meer over te weten komen!

BRONNEN:

© Collection du Patrimoine Historique Michelin

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+